fbpx

Social Media

Selamat Hari Polis Ke-214

Selamat Hari Polis Ke-214

Polis adalah frontliner yang sentiasa menjaga keamanan negera. Mereka sentiasa berkorban jiwa & raga untuk menjaga keamanan negara, ketika aman atau ketika kalutnya pandemik Covid-19. Semoga pengorbanan mereka diterima sebagai amal kebajikan. RoyalMalaysiaPolice PolisDirajaMalaysia HariPolis214 _Join Broadcast List HALUANhttp://broadcasthaluan.wasap.my

GENAP SETAHUN PKP: ANTARA KUDRAT,AIR MATA & PENGORBANAN

GENAP SETAHUN PKP: ANTARA KUDRAT,AIR MATA & PENGORBANAN

18 Mac 2020, tarikh yang tidak dapat dilupakan oleh seluruh rakyat Malaysia iaitu bermulanya tempoh Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), Sekarang genap setahun PKP yang telah diumumkan oleh PM pada 16 Mac 2020 yang lalu.Ini akibat pandemik COVID-19 melanda dunia & Malaysia. Dengan bermulanya PKP telah merubah lanskap kehidupan seluruh rakyat Malaysia dari segi sosial, sukan, keagamaan …

PROMOSI BAYARAN ANSURAN

PROMOSI BAYARAN ANSURAN

“Sayang, jom beli kereta baru lagi. Kan boleh bayar ansuran?” “Ish awak ni. Kita kan dah ada dua biji kereta. Apa kata tahun ni kita daftar ibadah korban dengan HALUAN pula. Dengarnya boleh bayar ansuran. Kalau kita boleh commit bayar kereta setiap bulan, takkan tak boleh commit bayar untuk berkorban. Saham akhirat tu!” Setelah melalui …

Selamat Hari Wanita Sedunia

Selamat Hari Wanita Sedunia

Sabda Rasulullah SAW:“Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan dunia adalah wanita yang solehah.” (HR. Muslim, Nasa’i, Ibnu Majah dan Ahmad) Wanita solehah memainkan peranan yang begitu besar untuk kemaslahatan ummah seperti isteri yang mengurus rumah tangga, ibu yang mendidik anak-anak selain insan yang sentiasa mempertingkatkan diri dengan ilmu dan amal bagi mengajak orang lain …

Takziah Kepada Keluarga Allahyarham Mohd Saufi Ismail

Takziah Kepada Keluarga Allahyarham Mohd Saufi Ismail

HALUAN merakamkan ucapan takziah dan turut bersedih di atas pemergian Allahyarham Mohd Saufi Ismail, 62 tahun. Allahyarham merupakan ahli HALUAN dan banyak terlibat dengan aktiviti HALUAN di Terengganu. HALUAN ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan takziah kami kepada semua ahli keluarga beliau. __Join Broadcast List HALUANhttp://broadcasthaluan.wasap.my

Happy Chinese New Year 2021

Happy Chinese New Year 2021

HALUAN wishes everyone a Happy Chinese New Year 2021!! May this New Year be filled with happiness, prosperity, and many precious moments with your loved ones!! Stay safe everyone!! __Join Broadcast List HALUANhttp://broadcasthaluan.wasap.my

Bantuan Kebajikan Pandemik COVID-19

Bantuan Kebajikan Pandemik COVID-19

Stressnya dalam keadaan sekarang ni. Pendapatan sudah tak menentu, asyik berkurangan sejak COVID-19. Tapi kos perbelanjaan masih sama! Seringkali terdengar keluhan ibu bapa yang mempunyai anak-anak yg masih sekolah. Ekonomi kian mencabar, kini ibu bapa juga perlu sediakan kemudahan gajet dan internet untuk membolehkan anak-anak menuntut ilmu. Bertambah lagi kos hidup. Bantulah mereka! Marilah bersama …

Berita GEMBIRA buat para peserta LIGHTS UP 4 AL-AQSA

Berita GEMBIRA buat para peserta LIGHTS UP 4 AL-AQSA

Untuk makluman rakan-rakan, pihak urusetia sedang berusaha mengagihkan kit larian kepada anda semua. Kami memohon seribu kemaafan di atas kelewatan pengagihan kit larian ini. Kami juga ingin mengucapkan jutaan TERIMA KASIH kerana bersabar menunggu kit larian anda. TAHNIAH sekali lagi diucapkan kerana telah melibatkan diri dengan sepenuh jiwa dalam program ini sebagai TANDA SOKONGAN anda …

Program Ibadah Korban HALUAN 1442H

Program Ibadah Korban HALUAN 1442H

Eh, tahun ni aku nak join ibadah korban dekat mana eh? Mesti kos korban tahun ni meningkat kan, dah ekonomi sekarang pun makin tak menentu. Adakah itu yang anda fikirkan? Jangan risau, lakukan ibadah korban bersama HALUAN hanya serendah RM320. Now everyone can do Qurban __Sebarang pertanyaan boleh whatsapp kami di talianwa.me/601120511909 We are friendly …