1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ikuti HALUAN di:

FacebookTwitterYoutubeLinkedinFlickr

Jom Bantu Kami Ke Kem Pelarian Lebanon

BANDAR BARU BANGI, 10 Feb 2017 -- Krisis kemanusiaan di Syria yang didalangi oleh regim syiah Bashar al-Assad bersama sekutunya Russia dan Iran sudah melewati enam tahun.

Read more...

HALUAN Bersama Perkasa Pendidikan Islam Malaysia

BANGI, 7 Feb 2017 -- Pendidikan zaman sekarang semakin menitikberatkan ukuran kepandaian pencapaian akademik dan kerjaya namun tercorot dari segi elemen pendidikan akhlak terutama dari sudut pengukuran dan timbangtaranya.

Read more...

Kapal Kemanusiaan Nautical Aliya Masuk Laut Andaman

BANDAR BARU BANGI, 5 Feb 2017 -- Misi pelayaran bantuan kemanusiaan 'Food Flotilla for Myanmar' melalui kapal Nautical Aliya sedang berlayar tenang dan telah melepasi sempadan Malaysia sehari yang lepas.

Read more...

Misi Food Flotilla For Myanmar Dilancar

foodflotilla-berlepas-1PORT KLANG, 3 Feb 2017 -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan Kapal Flotilla Food For Myanmar, yang belayar dengan membawa muatan kira-kira 2,300 tan bantuan makanan dan ubat-ubatan di Terminal Boustead Cruise Centre di sini.

Read more...

Rumah HALUAN Barakah Diserah

PIDIE JAYA, ACEH, 22 Jan 2017 -- Pasukan ke-empat HALUAN yang berlepas ke Aceh dalam Misi Kemanusiaan Gempabumi Aceh telah menunaikan hajat para penderma rakyat Malaysia dengan penyerahan rasmi Rumah HALUAN Barakah kepada mangsa gempa.

Read more...

MATRI Catat Rekod Cemerlang

TUNJUNG, PERLIS, 19 Jan 2017 – Ma'had Attarbiyah Al-Islamiyah (MATRI) di sini hari ini telah dikunjungi oleh pegawai-pegawai Sektor Penilaian Dan Peperiksaan, Jabatan Pelajaran Negeri Perlis (JPNP).

Read more...