1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Ikuti HALUAN di:

FacebookTwitterYoutubeLinkedinFlickr

PIMPIN Mampu Lahir Pemimpin Berjaya

mtp28-Presiden0JITRA, KEDAH, 30 Apr 2017 – Presiden HALUAN, Dr. Abdullah Sudin Ab Rahman, menaruh harapan agar HALUAN melaksanakan dengan sebaik-baiknya modul yang telah dibentuk dalam Program Kepimpinan Masa Depan (PIMPIN) yang dimulakan di peringkat lepasan SPM 2016. 

Read more...

Takziah HALUAN Kepada Keluarga Dr. Fadi

BANDAR BARU BANGI, 22 Apr 2018 -- HALUAN mengecam sekeras-kerasnya pembunuhan ke atas Dr. Fadi M. R. Albatsh pada subuh 21 April 2018 berhampiran surau Medan Idaman, Gombak, Kuala Lumpur. Sudah menjadi kebiasaan beliau yang berusia 36 tahun itu berjamaah malah telah dilantik menjadi Imam 2 oleh penduduk tempatan di surau berkenaan yang berhampiran apartmen beliau.

Read more...

Aktivis Muda Husna Harumkan Nama HALUAN

PUTRAJAYA, 27 Feb 2018 - Mahasiswi kental Nurul Husna Nur 'Izzat, 22, dinobatkan sebagai Finalis Anugerah Pewaris Harapan 2017 sempena Majlis Anugerah Keluarga Mithali anjuran Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) pada 26 Februari lepas.

Read more...

HALUAN Teruskan Pendidikan di Kem Pelarian Rohingya

SEPANG, 24 Feb 2018 - HALUAN telah menghantar satu lagi pasukan pada hari ini ke Kem Pelarian Rohingya di Cox's Bazar, Bangladesh. Pasukan yang diketuai sendiri oleh Presiden HALUAN, Dr. Abdullah Sudin Ab. Rahman berserta dua lagi ahli HALUAN ini membawa misi pendidikan untuk dilaksanakan di kem tersebut di samping beberapa lagi projek pembinaan telaga tiub dan pembahagian kit kebersihan kepada pelarian di kem tersebut.

Read more...

Nikah Orangasli Dijayakan Empat HALUAN Negeri

TASIK BANDING, PERAK, 21 Jan 2018 – Lebih 500 tetamu orangasli suku Jahai di daerah ini diraikan dalam satu majlis kenduri pernikahan lima pasangan serentak semalam yang dianjurkan oleh HALUAN. Upacara tersebut berlangsung di surau Kampung Sungai Raba di kawasan Rancangan Penempatan Semula (RPS) Air Banun, sekitar satu jam perjalanan dari Gerik, Perak.

Read more...

Dakwah Perlu Seiring Dengan Media Baharu

PUTRAJAYA, 17 Dis 2017 – Pengaruh teknologi media baharu semakin meresap ke urat saraf masyarakat hingga memerlukan para pendakwah untuk pantas menyesuaikan kaedah berdakwah dengan perkembangan ini.

Read more...